Fazolová miso miska s dušenou brokolicí a volským okem
03-02-2025Rychlá, zdravá a plná chuti


Celkový čas:
35 min
Příprava:
25 min
Pečení:
10 min
Recept vhodný pro titanovou kolekci

Ingredience (4 porce):
200 g červených fazolí
250 g žampionů
400 g brokolice
4 stonky jarní cibulky
2 stroužky česneku
čerstvý zázvor
4 lžíce miso pasty
45 ml sójové omáčky
30 ml medu
4 vejce
čili paprička
2 lžíce opečené cibulky
čerstvý koriandr
olej
Postup:
1. Příprava fazolí
Fazole důkladně propláchněte a namočte je do studené vody na 8 hodin.
Po namočení je sceďte, opláchněte a dejte vařit do titanového hrnce tak, aby byly úplně ponořeny. Vařte do měkka.
2. Příprava zeleniny
Žampiony očistěte a překrojte na poloviny.
Brokolici umyjte, osušte a odřežte dřevnaté konce.
Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno.
Zázvor oloupejte – jednu polovinu nastrouhejte a druhou nakrájejte na tenké proužky.
3. Příprava miso omáčky
V malé misce smíchejte:
• miso pastu
• sójovou omáčku
• nastrouhaný česnek
• nastrouhaný zázvor
• med
Vymíchejte do hladké omáčky.
4. Dušení brokolice
Do hrnce s vroucí vodou vložte brokolici a blanžírujte 8 minut.
5. Dokončení jídla
Rozehřejte titanovou pánvičku s trochou oleje.
Opečte žampiony cca 4-5 minut, aby získaly barvu.
Přidejte jarní cibulku a restujte ještě 2 minuty.
Přidejte uvařené fazole, zalijte miso omáčkou a promíchejte.
Rozdělte do misek na servírování.
6. Servírování
Na titanové pánvi připravte volská oka, klidně i bez kapky oleje.
Do každé misky přidejte vejce a brokolici.
Posypte čili, koriandrem, opečenou cibulkou a nakrájeným zázvorem.
Dobrou chuť!

