Rychlá, zdravá a plná chuti

Inspirováno tradiční japonskou kuchyní, obohacené o oblíbené lokální ingredience. V receptu se setkává bohatá umami chuť miso omáčky s lahodnou texturou fazolí a jemností dušené brokolice, kterou dokonale doplňuje volské oko. Rychlé, zdravé a plné chuti – ideální volba pro ty, kteří hledají netradiční, ale zároveň vyvážený pokrm.

Celkový čas:
35 min

Příprava:
25 min

Pečení:
10 min

Recept vhodný pro titanovou kolekci

Ingredience (4 porce):

200 g červených fazolí

250 g žampionů

400 g brokolice

4 stonky jarní cibulky

2 stroužky česneku

čerstvý zázvor

4 lžíce miso pasty

45 ml sójové omáčky

30 ml medu

4 vejce

čili paprička

2 lžíce opečené cibulky

čerstvý koriandr

olej

Postup:

1. Příprava fazolí
Fazole důkladně propláchněte a namočte je do studené vody na 8 hodin.
Po namočení je sceďte, opláchněte a dejte vařit do titanového hrnce tak, aby byly úplně ponořeny. Vařte do měkka.

2. Příprava zeleniny
Žampiony očistěte a překrojte na poloviny.
Brokolici umyjte, osušte a odřežte dřevnaté konce.
Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno.
Zázvor oloupejte – jednu polovinu nastrouhejte a druhou nakrájejte na tenké proužky.

3. Příprava miso omáčky
V malé misce smíchejte:
• miso pastu
• sójovou omáčku
• nastrouhaný česnek
• nastrouhaný zázvor
• med
Vymíchejte do hladké omáčky.

4. Dušení brokolice
Do hrnce s vroucí vodou vložte brokolici a blanžírujte 8 minut.

5. Dokončení jídla
Rozehřejte titanovou pánvičku s trochou oleje.
Opečte žampiony cca 4-5 minut, aby získaly barvu.
Přidejte jarní cibulku a restujte ještě 2 minuty.
Přidejte uvařené fazole, zalijte miso omáčkou a promíchejte.
Rozdělte do misek na servírování.

6. Servírování
Na titanové pánvi připravte volská oka, klidně i bez kapky oleje.
Do každé misky přidejte vejce a brokolici.
Posypte čili, koriandrem, opečenou cibulkou a nakrájeným zázvorem.

Dobrou chuť!