Kuřecí steaky s orzem, špenátem a sušenými rajčaty
24-03-2025Recept od foodbloggerky @svatavacoolinarka



,,Vaření mě baví i živí, a proto si vybírám opravdu kvalitní kuchyňské náčiní a pomůcky. A jsou-li zároveň krásné a trendy, o to lepší!“


,,Vaření mě baví i živí, a proto si vybírám opravdu kvalitní kuchyňské náčiní a pomůcky. A jsou-li zároveň krásné a trendy, o to lepší!“




Celkový čas:
do 60 min
Jídlo:
oběd/večeře
Porce:
4
Autor:
Svatava „Coolinařka“ Vašková
Ingredience :
4 vykostěná kuřecí stehna s kůží
sůl
pepř
1 cibule
2 stroužky česneku
1+1 lžíce másla
5 sušených rajčat v oleji
100 ml bílého vína
200 g orzo (těstovinová rýže)
200 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany na šlehání
60 g čerstvého baby špenátu
Postup:
1. Příprava masa
Vykostěná kuřecí stehna s kůží osolte a opepřete, případně je můžete předem naložit do oblíbené marinády.
Na pánvi rozehřejte jednu lžíci másla a trochu oleje ze sušených rajčat, poté na ní prudce opečte kuřecí stehna.
Když je maso z obou stran opečené do zlatova, přemístěte ho na plech a dopečte v troubě.
2. Příprava krémového orza
Do pánve s výpekem přidejte lžíci másla a na něm opražte najemno nakrájenou cibuli a česnek.
Když zesklovatí, přidejte nasekaná sušená rajčata a přilijte bílé víno, které nechte asi tři minuty odpařit.
Poté přidejte orzo (těstovinovou rýži), promíchejte a vařte pod pokličkou do změknutí, přičemž podle potřeby přilijte trochu vývaru.
3. Dokončení jídla
Následně do směsi nalijte smetanu a povařte další dvě minuty.
Nakonec do pánve přidejte listy špenátu a nechte je jen jemně zvadnout.
Upečené maso nakrájejte a prohřejte v pánvi.
Foto: Svatava Vašková, Coolinářka