Recept od foodbloggerky @svatavacoolinarka

banner

Redaktorka Forbes Cooking a autorka 6 kuchařských knih vyzkoušela naši novou kolekci pánví Saturn Terra, ve které připravila úžasné kuřecí steaky. Vyzkoušejte její recept a vychutnejte si steaky s orzem na oběd nebo večeři.

Svatava Vašková foto

,,Vaření mě baví i živí, a proto si vybírám opravdu kvalitní kuchyňské náčiní a pomůcky. A jsou-li zároveň krásné a trendy, o to lepší!“

Svatava Vašková foto

,,Vaření mě baví i živí, a proto si vybírám opravdu kvalitní kuchyňské náčiní a pomůcky. A jsou-li zároveň krásné a trendy, o to lepší!“

panvica saturn terra s jedlom
Čo sa týka funkčnosti, musím na jednotku ohodnotiť panvicu zo série Saturn Terra Lunasol s titánovým povrchom. Skvele vedie teplo, je naozaj veľká a všetko sa na nej pripravuje dokonale rovnomerne. + fotka panvica saturn terra
Čo sa týka funkčnosti, musím na jednotku ohodnotiť panvicu zo série Saturn Terra Lunasol s titánovým povrchom. Skvele vedie teplo, je naozaj veľká a všetko sa na nej pripravuje dokonale rovnomerne. + fotka panvica saturn terra
panvica saturn terra s kuchynským nožom lunasol premium
panvica saturn terra s kuchynským nožom lunasol premium
kuchynský nož lunasol premium
Kuchyňský nůž
Lunasol Premium

Doska na krájanie velka teak gaya wooden
Deska na krájení velká Teak
35.6 x 27.9 x 1.9 cm GAYA Wooden

kuracie steaky s orzom spenatom a susenymi paradajkami

Celkový čas:

do 60 min

Jídlo:

oběd/večeře

Porce:

4

Autor:

Svatava „Coolinařka“ Vašková

Ingredience :

4 vykostěná kuřecí stehna s kůží

sůl

pepř

1 cibule

2 stroužky česneku

1+1 lžíce másla

5 sušených rajčat v oleji

100 ml bílého vína

200 g orzo (těstovinová rýže)

200 ml kuřecího vývaru

100 ml smetany na šlehání

60 g čerstvého baby špenátu

Postup:

1. Příprava masa

Vykostěná kuřecí stehna s kůží osolte a opepřete, případně je můžete předem naložit do oblíbené marinády.
Na pánvi rozehřejte jednu lžíci másla a trochu oleje ze sušených rajčat, poté na ní prudce opečte kuřecí stehna.
Když je maso z obou stran opečené do zlatova, přemístěte ho na plech a dopečte v troubě.

2. Příprava krémového orza

Do pánve s výpekem přidejte lžíci másla a na něm opražte najemno nakrájenou cibuli a česnek.
Když zesklovatí, přidejte nasekaná sušená rajčata a přilijte bílé víno, které nechte asi tři minuty odpařit.
Poté přidejte orzo (těstovinovou rýži), promíchejte a vařte pod pokličkou do změknutí, přičemž podle potřeby přilijte trochu vývaru.

3. Dokončení jídla

Následně do směsi nalijte smetanu a povařte další dvě minuty.
Nakonec do pánve přidejte listy špenátu a nechte je jen jemně zvadnout.
Upečené maso nakrájejte a prohřejte v pánvi.

príbor queen

Foto: Svatava Vašková, Coolinářka